Op Drenthe College werken vanuit de visie dat elke student de beste versie van zichzelf kan worden. We helpen jou bij het ontwikkelen en ontdekken van jouw talent, maar ook hebben we oog voor de verschillen tussen studenten.
Ons doel is om jou te ondersteunen bij je persoonlijke- en beroepsmatige ontwikkeling, waardoor je een waardevolle plek in de maatschappij kunt verwerven.

Basisbegeleiding

Bij Drenthe College vinden we persoonlijke aandacht belangrijk. Elke student heeft een persoonlijke loopbaanoriëntatie begeleider (LOB’er) die je begeleidt bij je studievoortgang, persoonlijke ontwikkeling en je ontwikkeling in je toekomstig beroep. Met vragen en in geval van problemen kun je altijd terecht bij jouw loopbaanoriëntatie begeleider.

Aanvullende begeleiding

Een goed begin is het halve werk. Het is daarom belangrijk dat je als nieuwe student tijdens het welkomsgesprek aangeeft of je een beperking hebt of aanvullende begeleiding nodig denkt te hebben. Je krijgt dan een verdiepend toelatingsgesprek met de TASer (TeamAdviseurStudentbegeleiding). Als duidelijk is welke begeleiding je nodig hebt, dan wordt er een studentplan voor je gemaakt.

Natuurlijk kan tijdens je opleiding blijken dat je aanvullende begeleiding nodig hebt omdat de basisbegeleiding niet voldoende is:

  • Hulp bij studie- en beroepskeuze
    Weet je even niet meer of je je studie nog wel leuk vindt? Of twijfel je over een vervolgstudie?
  • Hulp bij leerproblemen
    Lukt het je niet goed om te leren? Problemen met jezelf concentreren? Heb je misschien ADHD of ADD?
  • Hulp bij sociale problemen
    Als het thuis even niet zo lekker gaat. Of je zit even niet lekker in je vel, waardoor kun je vastloopt in je studie.

Bespreek dit met je LOB’er en hij / zij helpt jou verder of verwijzen jou door naar de TASer of het BegeleidingsAdviesTeam van Drenthe College.

Verzuim en ziekte

Om je opleiding goed te kunnen volgen, is het belangrijk dat je aanwezig bent tijdens alle lessen. Onze ervaring is dat het voor studenten lastig is om gemiste lesstof in te halen. Daarom registreren je docenten altijd in Magister of je aanwezig bent. Wanneer je er niet bent is de kans groot dat we contact met je opnemen om te horen wat er aan de hand is. Immers, als je spijbelt heb je hiervoor een reden. Deze willen we graag met je bespreken. Wanneer je meer dan 16 uur in 20 dagen ongeoorloofd verzuimd hebt, dan is Drenthe College verplicht hiervan melding te maken bij DUO.

Wanneer je (regelmatig of lang) ziek bent nodigen wij je zo snel mogelijk uit op het spreekuur van de schoolmaatschappelijk werker of GGD arts.

Het Servicepunt Taal

Het Servicepunt Taal is er voor zowel studenten als docenten. Je kan hier onder andere informatie vinden over taalondersteuning, scholingen en handige websites/documenten.  Wil je bijvoorbeeld meer weten over taalbeleid op DC? Of ben je op zoek naar websites waar je je Nederlands kunt oefenen? Kortom: heb je vragen over taal/NT2? Kijk dan eens op het Servicepunt Taal!

Contact

Voor vragen kun je altijd contact met ons opnemen.

banner_v2

Stel je vraag

via het contactformulier

Via het contactformulier kun je gemakkelijk vragen stellen.

CheckIt_Chat_groot