Bij Drenthe College vinden we het belangrijk dat je als student de begeleiding krijgt die je nodig hebt. Wij doen ons uiterste best om jou zodanig te begeleiden en ondersteunen dat je Drenthe College met een diploma  verlaat. Natuurlijk staat jouw eigen inzet daarbij altijd voorop; wij kunnen je alleen helpen het beste uit jezelf te halen.

Kennismakingsgesprek

Een goed begin is het halve werk. Het is daarom belangrijk dat je als nieuwe student bij je aanmelding duidelijk aangeeft of je een beperking hebt of extra begeleiding nodig denkt te hebben. Je krijgt dan een gesprek met één van onze studentenadviseurs. Deze kan vaststellen of extra begeleiding nodig is en zo ja, in welke vorm.

Basisbegeleiding

Bij Drenthe College vinden we persoonlijke aandacht belangrijk. Elke student heeft een persoonlijke loopbaanoriëntatie begeleider (LOB’er) die je begeleidt bij je studievoortgang, persoonlijke ontwikkeling en je ontwikkeling in je toekomstig beroep.  Met vragen en in geval van problemen kun je altijd terecht bij jouw loopbaanoriëntatie begeleider.

Extra ondersteuning

Als je loopbaanoriëntatie begeleider en jij merken dat  de basisbegeleiding niet voldoende is, kan er een verzoek worden gedaan om extra ondersteuning binnen de school.  Dit kan bijvoorbeeld zijn:

  • Extra gesprekken met je loopbaanoriëntatie begeleider
  • Extra ondersteuning bij het vinden van een stageplaats en bij het goed functioneren op je stageplaats
  • Extra ondersteuning bij plannen, organiseren en leren leren
  • Groepstrainingen over bijvoorbeeld faalangst of sociale vaardigheden
  • Testen van beroepskeuze
  • Individuele ondersteuning bij problemen op school door leer- of gedragsproblemen, persoonlijke  omstandigheden, lichamelijke beperkingen of door chronische ziekten.

Soms krijg je extra ondersteuning van je loopbaanoriëntatie begeleider, soms van een andere docent of trainer en soms van studentenadvies. De studentenadviseur kan je ook doorverwijzen naar de schoolmaatschappelijk werker. Daar kun je overigens ook zelf contact mee opnemen.  Het komt ook regelmatig voor dat een andere hulpverlener wordt ingeschakeld.

Verzuim en ziekte

Om je opleiding goed te kunnen volgen, is het belangrijk dat je aanwezig bent tijdens alle lessen. Onze ervaring is dat het voor studenten lastig is om gemiste lesstof in te halen. Daarom registreren je docenten altijd in Magister of je aanwezig bent. Wanneer je er niet bent is de kans groot dat we contact met je opnemen om te horen wat er aan de hand is. Immers, als je spijbelt heb je hiervoor een reden. Deze willen we graag met je bespreken. Wanneer je meer dan 16 uur in 20 dagen ongeoorloofd verzuimd hebt, dan is Drenthe College verplicht hiervan melding te maken bij DUO.

Wanneer je (regelmatig of lang) ziek bent nodigen wij je zo snel mogelijk uit op het spreekuur van de schoolmaatschappelijk werker of GGD arts.

Specialistische hulpverlening

Soms is het noodzakelijk om specialistische hulp in te roepen. In dat geval zullen we met jou meedenken over de juiste hulpverlening.

Ondersteuningsplan

Afspraken over extra begeleiding kunnen worden opgenomen in een bijlage bij je onderwijsovereenkomst. Deze wordt dan getekend door jou (en je ouders), je opleidingsmanager en een studentenadviseur of externe partner.  Na een afgesproken periode wordt de extra ondersteuning altijd met je geëvalueerd.

Contact

Voor vragen kun je altijd contact met ons opnemen.

banner_v2

Stel je vraag

in de chat

Via onze chat kun je gemakkelijk vragen stellen.
Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag kun je van 11:00 tot 12:00 uur met ons chatten!

CheckIt_Chat_groot